Afbrudt vand
I 2022 fik AB Jæger installeret et sivnings-alarmsystem efter en række vandskader.
Systemet monitorerer vandforbruget og lukker ned for vandet hvis der sker større udspil eller såfremt der er en konstant højt vandforbrug som vil være kendetegnene ved en faktisk vandskade.
Det betyder at andelshavere kan risikere at opleve at deres vand er lukket pga. ovennævnte alarmsystem.
I dette afsnit beskrives proceduren ved sådanne hændelser
Indenfor driftens arbejdstid
1) På en almindelig arbejdsdag vil driften være ansvarlig for sivningsalarmerne. Driften modtager SMS’er hver gang der er en alarm (hvor vandet automatisk slukkes) og vil derefter vurdere om der er en reel risiko for at der er en vandskade. I de fleste tilfælde vil udsvinget være tilpas lille til at de blot åbner for vandet igen. Hvis ikke, tilkaldes en VVS’er der kan vurdere om der reelt er sket en vandskade.
2) Såfremt der sker gentagne alarmer, hvor der ikke er tale om en vandskade vil det med høj sandsynlighed skyldes at en andelshaver har en VVS-installation, der siver vand. Derfor vil der blive skrevet ud til de pårørte opgange hvor andelshavere bedes tjekke sine installationer.
Består problemet vil driften tage fat i hver enkelt andelshaver og bistå i en undersøgelse af installationerne for at identificere hvor problemet er så det kan fikses.
Udenfor driftens arbejdstid
Er der indgået en aftale med en tredjepartner der har ansvaret for at reagere på alarmerne. Proceduren vil være lig med den beskrevet ovenfor i punkt 1).
Hvad skal du gøre, som andelshaver
Være tålmodig. Når vandet slukkes er der gode folk på sagen som sørger for at tænde det hurtigst muligt.
Tjekke sine VVS-installationer. Der må ikke løbe vand ud nogen steder, da det foresager alarmerne.